Zijn ruildiensten dempend voor de doelstellingen van Bitcoins DeFi?

Er zijn veel voordelen voor Bitcoin, maar een van de meest beruchte is dat de munt gedecentraliseerd is. De aantrekkingskracht van decentralisatie is zo magnetisch dat er een hele industrie is ontstaan rond gedecentraliseerde financiën.

Wat de meeste mensen kunnen herkennen als het belangrijkste voordeel van geen enkele centrale kracht die het geld van de mensen controleert, is het gebrek aan corruptie.

Corruptie

Corruptie is oneerlijkheid door de machthebbers. De grootste leugen die de wereld heeft doen geloven is dat de fysieke valuta in de reservebanken op dit moment waarde heeft.

In tegenstelling tot goud, is het geld dat we in onze zakken hebben waarde verzonnen en kan worden afgedrukt. Soms liegen banken door te beweren dat je geld op je rekening staat, maar dat is niet altijd het geval.

Toen de banken in de recessie van 2007 in gebreke bleven, was het duidelijk dat banken hun geld op konden raken. Het doel van Bitcoins was om de reservevaluta te vervangen.

Bitcoin en uitwisselingen

Wat niet duidelijk werd gemaakt was de rol die uitwisselingen zouden spelen in de mainstream visie van Bitcoin.

Het probleem met uitwisselingen is dat je niet kunt bepalen in welke vorm ze komen. De beursspelers wereldwijd zijn hard op weg om banken te worden. Banken kunnen het geld van hun klanten vasthouden en hen helpen om te ruilen.

Het mooie van de decentrale financiering van Bitcoins is het peer-to-peer element dat betekent dat de waarde van het geld dat je hebt echt is en direct kan worden overgemaakt. Er is volledige transparantie met Bitcoin Evolution, maar met banken en beurzen die meer een intermediaire rol spelen, kan de waarde van Bitcoin worden ondermijnd.

Het belangrijkste probleem dat beurzen hebben is dat er steeds meer kosten aan verbonden zijn. In plaats van de effectieve peer-to-peer overdracht die Bitcoin heeft beloofd, betekent het tussenliggende ruilelement dat u moet betalen om uw geld over te maken. Zodra u betaalt om producten te kopen, verliest u geld aan de centrale speler, die de uitwisseling is.

Dankzij uitwisselingen wordt het soepele peer-to-peer doel dat Bitcoin heeft, gereduceerd tot een illusie.

Wissels

Veel landen, zoals India, Mongolië, Zwitserland en de VS, hebben crypto-diensten gelanceerd. Vorige week heeft de Zwitserse SEBA-bank haar crypto-diensten uitgebreid met zes cryptocurrencies. De meeste banken die zijn gelanceerd zijn er om rijke klanten te ondersteunen die crypto willen houden en verhandelen.

Wie weet hoeveel kosten de crypto-dienstverleners van banken maken. U kunt handelsvergoedingen innen. De kosten kunnen een vast bedrag zijn, gebaseerd op een percentage van 30 dagen, of afhankelijk van het bedrag dat wordt verhandeld.

PayPal is op dit moment een van de leidende spelers, maar een fout in hun systeem is dat u geen producten kunt kopen met Bitcoin. PayPal heeft hun crypto-diensten zo opgebouwd dat u crypto moet omruilen om goederen te kopen, wat betekent dat mensen kosten kunnen maken.

De wereld moet crypto gaan

De enige manier om te voorkomen dat er wisselkosten moeten worden betaald, is als de hele wereld crypto accepteert. Veel landen hebben al burgers die met crypto werken. Volgens Statistica hebben in augustus 2020 Vietnam, Zuid-Afrika, Turkije, Peru, Nigeria, Latijns-Amerika, Europa en de Aziatische landen allemaal mensen die crypto gebruiken en bezitten.

Wat de authenticiteit van crypto zou herstellen is als crypto-portemonnees gratis blijven en de noodzaak van banken of beurzen volledig wordt ontnomen.

Als mensen direct met crypto kunnen betalen zonder tussenkomst van een tussenpersoon, dan kan de decentrale financiering, de peer-to-peer-droom voortbestaan.