Nigeria regulerer krypto etter å ha bøyd seg til Bitcoin-adopsjon

Nigerias Securities and Exchange Commission har gitt veiledning for kryptosektoren etter en stor økning i Bitcoin-adopsjon.

Nigerias Securities and Exchange Commission regulerer nå krypto.

Hver kryptovaluta blir ansett som en sikkerhet inntil annet er bevist.

Flyttet ser ut til å ha kommet etter en betydelig økning i kryptoadopsjon

I sterk kontrast til landets tidligere kyniske tilnærming til kryptokurver har Nigerias Securities and Exchange Commission flyttet for å regulere kryptosektoren – med den hensikt å beskytte investorer og fremme industristandarder.

„Det generelle målet med regulering er ikke å hindre teknologi eller kvele innovasjon, men å skape standarder som oppmuntrer til etisk praksis,“ sa Bitcoin Up i en uttalelse mandag og la til at den bare ville regulere „når investeringenes karakter kvalifiserer som verdipapirer. transaksjoner. “

I henhold til regulatoren anses imidlertid alle kryptovalutaer som verdipapirer inntil det vises annet. Bevisbyrden ligger hos kryptovalutabaserte børser og utstedere som forventes å demonstrere hvorfor kryptoen deres utgjør – eller faktisk ikke utgjør – en sikkerhetsklassifisering.

De nye utkastene bestemmer også at alle utstedere og blockchain-baserte selskaper som arbeider med kryptovaluta forventes å registrere seg i SEC.

Last ned dekrypteringsappen

Få appen vår for de beste nyhetene og funksjonene innen fingertuppene. Vær den første til å prøve Decrypt Token og mye mer.

„Slike tjenester inkluderer, men er ikke begrenset til mottak, overføring og gjennomføring av ordrer på vegne av andre personer, forhandlere for egen regning, porteføljeforvaltning, investeringsrådgivning, depot- eller nominertjenester,“ heter det i SEC-uttalelsen.

Hvis du ikke kan slå dem, reguler dem

Inntil nå har Nigerias holdning til krypto vært ganske fiendtlig. I 2017 ga Central Bank of Nigeria (CBN) ut et rundskriv til alle finansinstitusjoner som forbyr kryptotransaksjoner og -operasjoner og advarte om uregulert utveksling og en antatt mottakelighet for kriminelt misbruk.

Til tross for innledende tilbakeholdenhet med kryptoregulering har Nigerias utvikling av Bitcoin tilsynelatende tvunget hånden til sine finansielle myndigheter.

I henhold til Chainalysis ‚2020 Global Crypto Adoption Index , plasserer Nigeria åttende blant 154 land for sin betydelige kryptokurrencyaktivitet.

Støtter denne oppfatningen viser data fra handelsanalysesiden Useful Tulips at peer-to-peer (P2P) Bitcoin-handelsvolum i Afrika sør for Sahara er noen av de høyeste i verden – nest nest etter Nord-Amerika.

Ut av de 20 landene sør for Sahara, står Nigeria i pole position for P2P Bitcoin-handel med et ukentlig volum på i gjennomsnitt 7,3 millioner dollar – ned fra en heltid i slutten av juli på 10,3 millioner dollar.