Is de Bitcoin-stierenloop al begonnen?

Bitcoin heeft vanaf 30 november 2020 een nieuwe ATH van 19.865 bereikt, maar het heeft nog geen 20.000 dollar bereikt. Dit vraagt om een feestje, want de hoogtepunten in 2017 werden eindelijk bereikt na 1080 dagen.

Dus, wat valt er nu te verwachten?

Lange termijn, bitcoin is bullish zonder een schaduw van twijfel. Maar de korte termijn is het belangrijkste. Laten we eens kijken naar twee redenen waarom het voor jou misschien nog niet veilig is om je BTC-tas te verlengen.

Bitcoin-walvissen stromen toe tot ruilbeurzen:

Deze metriek toont aan dat de instroom van walvissen in de uitwisselingen niet gestopt is. Walvissen die BTC’s terugbrengen naar beurzen geven aan dat ze van plan zijn om winst te maken. Winst nemen betekent dat ze moeten verkopen en dit zou betekenen dat de prijs daalt, ergo bearish.

Andere vergelijkbare statistieken die laten zien dat de tijd die nodig is om winst te maken verzadigd is, zijn onder andere – het aanbod in de winst, een metriek die vergelijkbaar is met SOPR. Deze metriek toont aan dat 100% van het aanbod winstgevend is, wat duidelijk is als men bedenkt dat het nieuwe ATH gisteren is gebroken.

Bitcoin walvisuitstroom

Deze metriek toont aan dat de walvissen hun BTC-holdings niet aan de beurzen onttrekken, wat ook op korte termijn bearish is.

Dus, moet ik lang of kort?

Geen van beide. Het punt waar bitcoin nu is, is de beste plaats om winst te maken. Hier kopen zou een riskante weddenschap zijn.

Walvissen onttrekken bitcoins aan de beurzen als ze van plan zijn ze lang vast te houden. Bijvoorbeeld, holdings sinds 2018 dragen markt tot juni 2019. Als de walvissen het gevoel hebben dat ze meer kunnen accumuleren, kunnen ze gemakkelijk laag kopen en hoog verkopen, om alleen maar meer te accumuleren tijdens de terugtrekking.

Bovendien toont de uurkaart van onbestede bitcoin een enorme accumulatie sinds begin november. Het is dus logisch om winst te nemen op nieuwe ATH’s, die zou kunnen oplopen tot $20.700 en zelfs $22.000. De terugtrekking kan echter variëren van 16.100 tot 15.800 dollar.