Ethereum oprichter Buterin Hints

Ethereum oprichter Buterin Hints bij Meer Vertragingen Voor ETH 2.0

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft laten doorschemeren dat de langverwachte migratie van proof-of-work naar proof-of-stake misschien niet nog een jaar zal duren.

Tijdens een Reddit Ask Me Anything (AMA) sessie op 17 november gaven Vitalik Buterin en een aantal leden van de Ethereum Foundation commentaar op de toekomst Bitcoin Bank van het netwerk en de langverwachte lancering van ETH 2.0.

Op de vraag naar een volledige tijdlijn voor sharding en de consensusmigratie, legde Buterin uit dat de schaalvergroting klaar kan zijn voor het inzetten.

„Voor de samenvoeging zou ik zeggen dat minder dan een jaar niet realistisch is. Zelfs als een volledige samenvoegingsimplementatie uit de lucht viel in februari, zou ik aanbevelen dat we op onze kont zitten tot november of zo om mensen te overtuigen dat PoS veilig is“.

Hij zei dat het scheren kan worden gedaan wanneer het redelijk stabiel is, en hij zou blij zijn als hij niet te lang zou wachten om het eruit te halen.

Het benadrukken van een opmerking die ik gisteren maakte in de reddit AMA die begraven werd, maar ik denk dat het iets belangrijks uitdrukt: pic.twitter.com/NR2Y7GWY9U.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 19 november 2020

Tijdens de AMA is ook gebleken dat de voorgestelde Ethereum WebAssembly (eWASM) smart contract redesign tijdelijk is opgeschort. Hoofdontwikkelaar Danny Ryan verklaarde dat hij er niet zeker van was dat eWASM ooit het mainnet zou halen. eWASM is een alternatief voor de momenteel gebruikte Ethereum Virtual Machine (EVM) die een nog grotere verwerkingscapaciteit biedt.

Ryan voegde eraan toe dat EVM op zichzelf al een beetje een blokkadestandaard aan het worden is en dat er al een ‚duizelingwekkende‘ hoeveelheid bestaande contracten, tools, talen en optimalisaties voor bestaan.

ETH 2.0 Staking Update

Op het moment van schrijven was er iets meer dan 108.000 ETH in het stortingscontract volgens het ETH 2.0 Launchpad gestoken. Dit is iets meer dan 20% van de doelstelling die naar verwachting op 24 november zou worden bereikt, waardoor een periode van een week voor de Beacon Chain genesis-event op 1 december mogelijk is.

Tenzij er in de komende vier dagen nog eens 200 miljoen dollar aan ETH in het smart contract terechtkomt, zal Fase 0 niet op 1 december van start gaan. Zoals gemeld door CryptoPotato, heeft een investeringsfirma in Dubai een investering van $10 miljoen aangekondigd, maar dat zal waarschijnlijk niet komen voordat mainnet live is.

Bitcoiner Alistair Milne wees op de absurditeit van degen DeFi-landbouw in vergelijking met het bedrag dat tot nu toe voor ETH 2.0 is ingezet.

De staat van Ethereum investeerders rn… $YAM niet gecontroleerde slimme contractlancering: $500mil gedeponeerd in 24hrs$ETH 2.0 het Contract van de lanceringsstorting: $45mil gedeponeerd in twee weken.

– Alistair Milne (@alistairmilne) 19 november 2020

Van de 1,9 miljoen ETH die de afgelopen week uit Uniswap is overstroomd, is maar heel weinig in staking gegaan. De meerderheid is gedeponeerd in SushiSwap boerderijen voor korte termijn winsten als het lijkt ETH 2.0 gaat een zeer lang spel.