Een Japans gerechtshof heeft zojuist de eerste inbeslagname van de nationale cryptokringen bevolen…

Een rechtbank in Tokio schept een precedent in de Japanse crypto-industrie.

De districtsrechtbank van Tokio heeft de allereerste Japanse crypto-beslag uitgevaardigd. Er werd 46.000 dollar aan Bitcoin (BTC) onteigend in verband met een hack die de Coincheck-beurs in 2018 had opgelopen.

Kyodo meldde dat de politie al beslag heeft gelegd op de Bitcoin Evolution , die werd vastgehouden door een dokter uit Hokkaido en een kaderlid uit de Osaka-prefectuur. De twee mannen werden gearresteerd in verband met de hack.

Ze worden beschuldigd van het bewust kopen van de gestolen NEM (XEM) via een duistere webmarkt, waarbij ze de wetten van de georganiseerde misdaad in het land overtreden.

Zoals Cointelegraph in januari 2018 meldde, leed Coincheck aan een recordhack toen er voor 534 miljoen dollar aan NEM uit de portemonnee werd gestolen.

Onderzoek door Asahi Shimbun beweerde dat persoonlijke computers van Coincheck’s werknemers besmet bleken te zijn met een virus dat in verband wordt gebracht met Russische hackers.

De uitwisseling leed aan een andere data-inbreuk in juni 2020, waarbij onbevoegde toegang tot de domeinregistratiedienst van het platform betrokken was, meldde Cointelegraph Japan.